غرب به اوکراین برای حمله به روسیه چراغ سبز نشان داد ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد آغاز تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم ​​​​​​​لتونی: اوکراین مجوز غرب برای حمله به خاک روسیه را دریافت کرده است هاآرتص: جوانان اسرائیلی در حال ترک اسرائیل هستند ترور یک فرمانده مقاومت به دست تشکیلات خودگردان + عکس حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) حمله پهپادی مقاومت عراق به بندر ایلات در فلسطین اشغالی (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) رصد تحرکات نظامیان صهیونیست در مرز لبنان توسط حزب الله + فیلم ۳۰۰ تحریم جدید آمریکا علیه نهادهای روسی، چینی و دیگر کشورها به بهانه جنگ اوکراین زلنسکی یکی از مقام‌های سرویس امنیتی اوکراین را برکنار کرد دبیرکل سازمان ملل: متعهد به صلح بر اساس پایان اشغال هستیم آمریکا: همسایگان اسرائیل از عادی سازی روابط سود بسیاری خواهند برد حمایت مجدد ترامپ از جنایات اسرائیل در غزه شهادت ۲۹ فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه حمدان: پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی معادله جدیدی ایجاد کرد بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفت و گو کردند حمله پهپادی مقاومت عراق به یک هدف مهم در جولان اشغالی (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و قطر ایروانی: آمریکا تنها مانع تحقق آرمان شریف مردم فلسطین است شمال عراق از سوی ترکیه بمباران شد (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

فارن پالسی: شبکه حقانی با کنترل معادن افغانستان به قدرت چشم دوخته است

  • کد خبر: ۱۱۶۷۱۴
  • ۲۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۶
فارن پالسی: شبکه حقانی با کنترل معادن افغانستان به قدرت چشم دوخته است
مجله آمریکایی فارن پالسی گزارش داده که سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت داخله طالبان در پی گسترش کنترل خود بر معادن افغانستان است و شبکه حقانی تحت رهبری او با کنترل معادن از بازیگری در حاشیه در بین طالبان به صحنه مرکزی رسیده‌ است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مجله فارن پالیسی در این باره نوشت که سراج‌الدین حقانی با توجه به اختلافات درونی طالبان و احتمال وقوع جنگ داخلی بین این گروه تلاش دارد تا کنترل کامل بر معادن افغانستان داشته‌ باشد؛ زیرا کسی صاحب قدرت خواهد بود که پول استخراج معادن را در اختیار دارد.

جاوید نورانی، پژوهشگر مستقل و کارشناس معدن به فارن پالسی گفته‌ است: «شبکه حقانی در حال حاضر بسیاری از درآمدهای به دست‌ آمده توسط این بخش را نگه می‌دارد. ممکن است بسیاری از آن در نهایت به خلیج فارس منتقل شود؛ اما در این میان، فساد و مدیریت ضعیف این بخش و درآمد حاصل از آن، اختلافات را در میان طالبان بیش‌تر خواهد کرد؛ زیرا آن‌ها برای کنترل، شروع به مبارزه بین خود می‌کنند.»

او به درگیری مسلحانه طالبان بر سر معادن زغال ‌سنگ در ولایات بدخشان و سرپل اشاره کرده و گفته‌ است که در برخی از مناطق غنی از منابع، انفجار صورت گرفته است، جایی که فرماندهان محلی طالبان بر معادن حکومت می‌کنند.

به گفته نورانی، طالبان مثل دولت‌ پیشین، تلاش می‌کنند تا دلالان قدرت منطقه‌ای سرکش را در یک ساختار حکومتی ملی جمع کنند؛ اما به خاطر رانت‌هایی که استخراج معدن می‌تواند ایجاد کند، ضربه می‌زنند.

این کارشناس معادن گفته است: «بخش معدن – که در دولت سابق افغانستان هرگز به‌دلیل خطرات امنیتی ناشی از شورش‌های طالبان هیچ‌گاه رشد نکرد – هنوز به طور کامل شکوفا نشده است، حتی اگر کسانی که در راس گروه طالبان هستند درآمد و مشاغل آن را درک کنند.»

او گفته که معادن افغانستان فقط به پایه‌های قدرت و کسانی کمک می‌کند که آن را کنترل می‌کنند و هرگز موتوری برای رشد اقتصادی سراسری نبوده‌ است.

فارن پالسی همچنین گفته که سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت داخله طالبان، «تروریست مورد تحریم و وابسته به شبکه تروریستی حقانی» یکی از کسانی است که راه خود را برای رسیدن به قدرت باز می‌کند.

به گفته این مجله او مدت‌هاست که بر منابع عظیمی از کرومیت که از نزدیک کابل تا پاکستان امتداد دارد کنترل داشته‌ است.

این در حالی است که طالبان اخیرا یک فرمانده هزاره‌تبار خود را در ولایت سرپل به شدت سرکوب کردند. یکی از خواسته‌های او تسلط بر معدن زغال سنگ بلخاب بود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->